Zdrowy Ferment — witamy!

Twój kompas

17978697016285014.jpg
 
17885376163656647.jpg

Info

Moja opowieść

Co odróżnia ZDROWY FERMENT od innych kiszonek?

Są niepasteryzowane Powtarzamy razem:

NIE-PAS-TE-RY-ZO-WA-NE

Dużo sylab. To mega ważne, bo pasteryzacja, czyli obróbka termiczna hamuje proces fermentacji i zabija probiotyczne bakterie kwasu mlekowego i witaminy.

Z drugiej strony bez pasteryzacji produkty muszą przebywać w lodówce, słoiki mogą nie być w 100% szczelne, może się z nich sączyć, a po otwarciu warzywa mogą buzować. Jest To bardzo Naturalne.

Teraz pytanie do Was.

Wolicie kiszonki z dłuuuugim terminem ważności, zawekowane i czyste słoiki?

Czy takie które:

uregulują florę bakteryjną jelit

wspomagają odchudzanie, dzięki większej zawartości błonnika i zredukowanej ilości cukru

wzmocnią odporność

są niskokaloryczne, a pożywne

zmniejszą poziom cholesterolu

oczyszczą organizm

uzupełnią niedobory witamin C, A, E, K i witamin z grupy B?

wybuchają przy Otwarciu

Zajmujemy się również Szkoleniami , Pokazami z użyciem kiszonych warzyw jak i również warsztatami z Kiszenia.