17885376163656647.jpg

Moje początki

Cała historia

Historia Zdrowego Fermentu zaczęła się na początku od skromnego kiszenia ogórków. Następnie w słoikach lądowało coraz więcej warzyw i owoców. W tym momencie posiadam w ofercie około 20 rodzajów kiszonych warzyw takich jak:

-kiszone cytryny

-kiszona biała rzepa

-kiszona cebula

-kiszona rzodkiewka

-kiszona dynia

-kiszone oliwki

-kiszone suszone pomidory

-kiszona kalarepa

-kiszony topinambur

-kiszona marchewka 

-kiszone pomidory

-kimchi polskie

-kimchi Koreańskie

-kimchi oliwkowe

-kiszona chili

-kiszona papryka

-kiszona kalarepa

-kiszona czerwona kapusta z daktylami

-kiszony kalafior

-kiszony brokuł

-kiszone brukselki 

Co chwilę pojawiają się też nowości, czasami są tylko warzywa sezonowe, jak kiszone szparagi czy patisony ale występują też kiszone owoce, oczywiście w sezonie letnim. Wszystko jest niepasteryzowane i tak bardzo naturalne. Zapraszam do kontaktu :)))